Over Clonable

Clonable – uw kloon & lokalisatie tool voor website & webshops.

E-mail
info@clonable.nl
Telefoonnummer
+ 0492 77 52 69
Adres

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Veelgestelde vragen

  /  Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over de Clonable-tool

Bent u op zoek naar meer informatie of heeft u een vraag? Waarschijnlijk vindt u het antwoord op deze pagina.

Komt u er alsnog niet uit? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

FAQ - Algemeen

add remove Wat is Clonable precies?

Een website kopiëren maar unieke content blijven behouden voor Google, hoe klinkt dat? Met de Clonable-tool kunt u bijvoorbeeld een Nederlandse (.nl) website heel eenvoudig klonen naar een Belgische (.be) website. De website blijft geheel gelijk, zonder dat u volgens zoekmachines plagiaat pleegt. U kiest zelf welke elementen u voor de gekloonde website aanpast. Zo kunt u onder andere het logo en/of Nederlandse zoekwoorden vervangen voor Vlaamse zoekwoorden. Meer voordelen van de Clonable-tool vindt u hieronder.

add remove Wat is het voordeel van een website klonen?

Het klonen van een website naar een ander gebied heeft 4 grote voordelen:

 1. De vindbaarheid in Google of andere zoekmachines is met een domein van het eigen gebied beter dan met een domein uit een ander land. Een .be domein doet het in België automatisch beter dan een .nl domein.
 2. Een potentiële klant voelt zich beter op zijn gemak op een domein uit eigen land. Vooral wanneer deze ook nog eens gelokaliseerd is naar dit land. Een Belg zal sneller converteren (iets kopen / contact opnemen, etc.) op een site uit eigen land die ook nog eens vervlaamst is!
 3. U heeft de mogelijkheid om te adverteren via Google Ads met een domein uit het te “veroveren” gebied. Eventuele klanten zullen sneller doorklikken op een domein uit eigen land. Dit leidt tot meer site bezoekers tegen dezelfde advertentiekosten.
 4. Het grootste voordeel is misschien nog wel dat u zelf geen tweede site bij hoeft te houden. Doordat de site gekloond wordt is deze altijd up-to-date. Wanneer een artikel op de ene site geplaatst wordt, zal deze ook automatisch geplaatst worden op de kloon (tenzij anders ingesteld). Deze zal vervolgens ook automatisch gelokaliseerd (bv. vervlaamst) worden naar het target-gebied.
add remove Welke talen zijn er mogelijk?

De lokalisatie-mogelijkheden met Clonable zijn groot. U kunt vrijwel iedere taal klonen, zolang het gaat om een vergelijkbare taal of dialect. Voorbeelden van vaak voorkomende kloons zijn:

 • Nederlands (.nl) → Vlaams (.be)
 • Duitsland (.de) → Oostenrijk (.at)
 • Frankrijk (.fr) → Franstalig België (.be), Canada (.ca) of Ivoorkust (.ci)
 • Spanje (.es) → Argentinië (.ar), Mexico (.mx) of Colombia (.co)
 • Internationaal (.com) → Engeland (.co.uk), Australië (.au), India (.in) of de VS (.us)

Uiteraard werkt Clonable ook vice versa voor bovenstaande opties. Benieuwd naar een andere kloonmogelijkheid? Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden. Wij laten ons graag verrassen!

add remove Is een site klonen hetzelfde als vertalen?

Nee, dit is niet hetzelfde! Bij het klonen van een website wordt deze namelijk helemaal niet vertaald. De website dient enkel voor het bereiken van een specifiek gebied en zorgt ervoor dat uw website hoger wordt geplaatst in de zoekresultaten van dat gebied. Het is wel mogelijk om bepaalde trefwoorden aan te passen zodat deze bij de doelgroep passen (lokaliseren).

add remove Ik heb een webshop, werkt dat ook?

Jazeker! Er zijn al verschillende klanten die de Clonable-tool hebben gebruikt om hun webshop te klonen. Dit werkt hetzelfde en net zo goed als voor een blog of informatiepagina. Er zijn zelfs specifieke vervangingen voor webshops die de conversie vooruit helpen. Vraag hier gerust naar.

add remove Heb ik technische kennis nodig om een site te klonen via Clonable?

Nee, u hoeft geen specifieke kennis te hebben om te kunnen werken met Clonable. Het back-end systeem is simplistisch en eenvoudig in gebruik. Komt u er niet uit, dan kunt u altijd bij ons terecht voor vragen. Indien gewenst kunt u er ook voor kiezen om de tool te laten configureren door Clonable.

add remove Kan elke website gekloond worden?

Ja, in principe kan iedere website gekloond worden!

add remove Kan ik mijn kloon ook laten configureren door Clonable?

Zelf de Clonable kloon configureren is heel eenvoudig. Wilt u deze echter laten configureren dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Wij kunnen snel en efficiënt uw kloonsite optimaliseren voor het te bereiken land.

add remove Kan ik koppelen met een ander account voor bijv. Google analytics, Doofinder, Google Search Console of andere zoekmachines?

Ja, deze kunt eenvoudig instellen.

Instructies: de instructies volgen nog.

add remove Ik heb mijn site van de andere taal nu nog doorgelinkt (geredirect) naar mijn huidige site, is dat hetzelfde als een kloon?

Nee, het doorlinken van een pagina is niet hetzelfde als klonen met Clonable. Wanneer u de pagina kloont heeft u de voordelen dat je deze pagina kunt aanpassen naar de kleuren en zoekwoorden van het land of de regio. Dit zorgt ervoor dat uw website beter gevonden word door zoekmachines en dat de klant zich beter thuis voelt in uw website omgeving.

FAQ - Kloon aanvragen

add remove Hoe snel is mijn kloon online en klaar voor gebruik?

Binnen 10 minuten is de kloon al klaar voor gebruik. Vaak duurt het door DNS wijzigingen echter langer voordat de site overal ter wereld beschikbaar is.

add remove Wat zijn de kosten van een gekloonde website?

De kosten van een Clonable site zijn afhankelijk van het dataverkeer dat uw website trekt. Voor de meeste sites geldt de prijs van €50,- per maand per site. Voor sites met veel dataverkeer is de prijs op €100,- (vanaf 0,5 TB per maand) per maand per site. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze prijspagina.

add remove Welke gegevens zijn er nodig om een kloon aan te vragen?

Welke gegevens zijn er nodig voor een gekloonde website?

Deze informatie volgt binnenkort.

FAQ - Back-end Clonable

add remove Hoe werk ik in de back-end van de gekloonde website?

De gekloonde website heeft dezelfde back-end als de originele website. Wanneer u zoekwoorden of logo’s wilt veranderen in de gekloonde site kunt u dit aanpassen in het menu van Clonable.

add remove Ik heb een webshop en wil de voorkeursoptie van het gekozen land wijzigen, kan dat?

Informatie volgt binnenkort

add remove Wat kan ik in de back-end aanpassen?

Om uw site te lokaliseren kunt u eenvoudig de volgende dingen aanpassen:

 • (Zoek)woorden
 • Afbeeldingen
 • Teksten wel of niet tonen
 • Logo’s
 • USPs
add remove Ik wil een ander logo op de gekloonde site plaatsen, kan dat?

Ja, u kunt gemakkelijk een logo of afbeelding veranderen op de gekloonde website.

Instructies: de instructies volgen nog.

FAQ - Accounts koppelen

add remove Hoe koppel ik mijn Google Analytics account?

Instructies om uw Google analytics account te koppelen volgen nog.

add remove Hoe koppel ik Google Search Console aan mijn gekloonde site?

Instructies om uw Google Search Console account te koppelen volgen nog.

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Staat uw antwoord niet tussen de bovenstaande vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u vanzelfsprekend graag te woord. Wij zijn zowel telefonisch (+31 492 77 52 69), per mail (info@clonable.nl), als via onderstaand contactformulier bereikbaar.